Rybářské závody 2024

První dětské rybářské závody

Hlavním pořadatelem prvních dětských rybářských závodů ve Višňovém se stal Výchovný ústav, střední škola a školní jídelna Višňové Zámek 1, v jehož areálu se nachází zámecký rybník, který má rozlohu něco kolem 13 arů. Na přípravě a organizaci se podílel i Městys Višňové a Moravský rybářský svaz Rouchovany.

Ráno soboty 18. května bylo poněkud plačtivé, přesto více jak dvě a půl desítky malých rybářů i v tomto počasí přišlo, aby bylo zapsáno mezi účastníky soutěže. Ta započala v 8 hodin. Úlovky dětských rybářů zapisovali stanovení rozhodčí. Pro radost dětí se chytalo na co nejvíce centimetrů ryb bez ohledu na počet či druh ryby. Největšími rybami byli i kapři přes padesát centimetrů. A počasí v průběhu závodu změnilo svůj výraz v příjemné se sluníčkem.  

Pro všechny přítomné a všechny návštěvníky občerstvení zajišťovalo Adámkovo vinařství. Po čtyřech hodinách závodů vzešly následující výsledky:

  1. Vojtěch Karas                                    434 cm
  2. Václav Hajda                                     215 cm
  3. Adam Mezník                                   306 cm
  4. Adam Němec                                    241 cm
  5. Jakub Rehberger                              239 cm
  6. Adina Mátlová                                  227 cm
  7. Jakub Svoboda                                 173 cm
  8. Klára Pokorná                                   129 cm
  9. Olivia Korek                                       67 cm
  10. Natálie Hafner a Martin Křepela 54 cm
  11. Jan Nečas                                           45 cm
  12. Jiří Hafner                                          38 cm
  13. Samuel Butkaj a Tonda Holub     33 cm.

Při společném vyhodnocení výsledků byli vyhodnoceni a oceněni všichni dětští rybáři. Každý z nich byl oceněn diplomem. Dále dostal rybářskou cenu a samozřejmě nějakou sladkostí. Pocit úspěšnosti byl tak dán každému dětskému rybáři. Ceny pro všechny rybařící poskytla firma Proficarp a firma Holzdesign.

Sobotní dopoledne tak bylo ke spokojenosti dospělých i dětských rybářů velmi příjemným a úspěšným. I z pohledu pořadatele a organizátorů se stal závod na tomto neveřejném rybníčku výzvou pro zorganizování příštích závodů.

mným a úspěšným. I z pohledu pořadatele a organizátorů se stal závod na tomto neveřejném rybníčku výzvou pro zorganizování příštích závodů.