Barmanský kurz

Koncem února 2024 proběhl na SOU a SOŠ Přímětická Znojmo barmanský kurz, kterého se účastnily naše dvě žákyně oboru Práce ve stravování. Během třídenního kurzu se mohly seznámit s odbornou teorií, praktickými ukázkami a nácvikem přípravy míchaných nápojů. Poslední den kurzu pak proběhla soutěž v přípravě míchaných nápojů, kde si žáci představili svůj signature drink a mohli porovnávat to, co vše se naučili. Měli jsme tu možnost, že jsme i s ostatními žáky naší školy a p. ředitelem, mohli na kurz nakouknout, zhlédnout přípravu nápojů v shakeru a některé připravované nápoje i ochutnat. Myslím, že se nedalo hodnotit jinou známkou, jak výborně.

Dívky kurz taktéž hodnotily velice pozitivně, získaly spoustu nových vědomostí a dovedností, které se jim budou hodit v jejich profesním životě.

Velký dík patří celé škole SOU a SOŠ Přímětická, hlavně pak vedoucímu učiteli panu Mgr. Bendovi, že nám umožnili se kurzu účastnit. Po takto dobré spolupráci jsme zapojili dívky i do kurzu pečení, který se konal v II. polovině března.